Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Catàleg de Tràmits

Cercador de Tràmits

Impost sobre vehicles de tracció mecànica ( IVTM )

Informació sobre l'Impost de vehicles de tracció mecànicaDetall del tràmit

Aquest impost l’han de pagar les persones propietàries de vehicles de tracció mecànica (cotxes, furgonetes, motocicletes i ciclomotors, autobusos, camions, tractors, remolcs i semiremolcs arrossegats per altres vehicles,...), sense importar-ne la classe i la categoria, que siguin aptes per circular per les vies públiques.

Es considera apte per circular per la via pública qualsevol vehicle matriculat a les prefectures provincials de trànsit i que no hagi estat donat de baixa.

L’impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) és un tribut directe, que grava la titularitat dels vehicles d’aquesta naturalesa, sense importar-ne la classe i la categoria.
 
Són titulars dels vehicles els ciutadans, les empreses o les entitats a nom dels/de les quals figura el vehicle en el permís de circulació fet per la Prefectura Provincial de Trànsit. Aquest impost l’hauran de pagar a l’ajuntament del municipi que figuri com a domicili en el permís de circulació.
 
Altes, baixes i tranferències de vehicles:
Es fan a la Prefectura Provincial de Transit. Posteriorment, aquesta, comunica els canvis corresponents als efectes de la modificació a l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica.
 
Canvi de domicili del vehicle:
Qualsevol canvi de domicili del vehicle també es formalitza a la Prefectura Provincial de Trànsit.
 
Casos en què no cal pagar l’impost:
Veure l’ordenança fiscal número 4 reguladora de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica.
 
Bonificacions destacables:
- Vehicles històrics.
- Ciclomotors i motocicletes.
- Vehicles amb motor elèctric o que consumeixin combustibles GLP, Flexifuel, GNL o GNC o amb tecnologia de tipus híbrida gasolina/elèctric o diesel/elèctric.
 
Normativa relacionada
Ordenança fiscal número 4, reguladora de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica.


Departament responsable

  • Rendes i exaccions


Tràmits vinculatsCom puc accedir a tota la meva informació?

Li recomanem que accedeixi a la carpeta si està obligat o es vol relacionar electrònicament amb l'Ajuntament de Reus d'acord a la llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En aquest sistema, podrà trobar tota la informació i estat de les vostres dades, gestions, tràmits, comunicacions, expedients municipals, factures, etc. com a interessat si és:Ajuntament de Reus
Plaça del Mercadal · 43201 REUS
977 010 010
977 010 210
ajuntament@reus.cat