Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Advertencia, estàs visualitzant algunes parts traduides de forma automàtica.

Seu electrònica Reus

www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

Cercador de la Seu electrònica


Impost sobre vehicles de tracció mecànica ( IVTM )

Informació sobre l'Impost de vehicles de tracció mecànica

informatiuinformatiu

Aquest impost l’han de pagar les persones propietàries de vehicles de tracció mecànica (cotxes, furgonetes, motocicletes i ciclomotors, autobusos, camions, tractors, remolcs i semiremolcs arrossegats per altres vehicles,...), sense importar-ne la classe i la categoria, que siguin aptes per circular per les vies públiques.

Es considera apte per circular per la via pública qualsevol vehicle matriculat a les prefectures provincials de trànsit i que no hagi estat donat de baixa.

L’impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) és un tribut directe, que grava la titularitat dels vehicles d’aquesta naturalesa, sense importar-ne la classe i la categoria.
 
Són titulars dels vehicles els ciutadans, les empreses o les entitats a nom dels/de les quals figura el vehicle en el permís de circulació fet per la Prefectura Provincial de Trànsit. Aquest impost l’hauran de pagar a l’ajuntament del municipi que figuri com a domicili en el permís de circulació.
 
Altes, baixes i tranferències de vehicles:
Es fan a la Prefectura Provincial de Transit. Posteriorment, aquesta, comunica els canvis corresponents als efectes de la modificació a l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica.
 
Canvi de domicili del vehicle:
Qualsevol canvi de domicili del vehicle també es formalitza a la Prefectura Provincial de Trànsit.
 
Casos en què no cal pagar l’impost:
Veure l’ordenança fiscal número 4 reguladora de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica.
 
Bonificacions destacables:
- Vehicles històrics.
- Ciclomotors i motocicletes.
- Vehicles amb motor elèctric o que consumeixin combustibles GLP, Flexifuel, GNL o GNC o amb tecnologia de tipus híbrida gasolina/elèctric o diesel/elèctric.
 
Normativa relacionada
Ordenança fiscal número 4, reguladora de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica.

Especificacions tècniques dels documents enviats

Els documents enviats telemàticament per les persones interessades han de complir les especificacions tècniques indicades en aquest document.Departament responsable

  • Rendes i exaccionsAjuda'ns a millorar!

La teva opinió és molt important, el que fem és per tu i ens pots ajudar, valorant la nova carpeta ciutadana i aportant els teus suggeriments.

Fes la teva valoració