Por motivos de prestación de servicio y para fines estadísticos, utilizamos cookies propias y de terceros. Si continúa navegando, consideramos que acepta su instalación y uso. Para más información, consulte nuestra política de cookies

No volver a mostrar
este mensaje.

Advertencia, estàs visualitzant algunes parts traduides de forma automàtica.

Sede electrónica Reus

www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

Buscador de la Seu Electrónica


Requisits de llengua per regentar un negoci o una empresa

Conèixer la normativa lingüística vigent a Catalunya a l'hora d'obrir un negoci o una empresa

informatiuinformativo

La Llei de política lingüística i la Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya estableixen una sèrie de requisits en matèria de llengua.

En resum, les persones consumidores tenen dret a rebre, com a mínim en català, la documentació comercial, les invitacions a comprar, la retolació i la cartelleria. A més, tenen dret a ser ateses oralment en la llengua oficial que escullin, és a dir, en català, castellà o aranès. Això vol dir que quan una persona consumidora s’adreça oralment a un altre interlocutor en el marc d’una relació de consum ho podrà fer en la llengua oficial que desitgi emprar, sense cap tipus de limitació.

Si tens dubtes lingüístics o necessites revisar o traduir un rètol o qualsevol altra documentació, pots adreçar-te al Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, per correu electrònic (assessoramentreus@cpnl.cat) o per telèfon (977 12 88 61).
Per sol•licitar el servei de revisió o traducció del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, només has de comunicar alguna dada de contacte i adjuntar el text que vols revisar o traduir.

Per a més informació consulta la Breu Guia per regentar un negoci o empresa a Catalunya d’acord amb la normativa lingüística.

¿Cuánto cuesta hacer el trámite?

  • -GRATUÏT  

Especificaciones técnicas de los documentos enviados

Los documentos enviados telemáticamente por las personas interesadas ​​deben cumplir las especificaciones técnicas indicadas en este documento.Departamento responsable

  • Regidoria de Cultura i Política Lingüística