Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Advertencia, estàs visualitzant algunes parts traduides de forma automàtica.

Seu electrònica Reus

www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

Cercador de la Seu electrònica


Requisits de llengua per regentar un negoci o una empresa

Conèixer la normativa lingüística vigent a Catalunya a l'hora d'obrir un negoci o una empresa

informatiuinformatiu

La Llei de política lingüística i la Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya estableixen una sèrie de requisits en matèria de llengua.

En resum, les persones consumidores tenen dret a rebre, com a mínim en català, la documentació comercial, les invitacions a comprar, la retolació i la cartelleria. A més, tenen dret a ser ateses oralment en la llengua oficial que escullin, és a dir, en català, castellà o aranès. Això vol dir que quan una persona consumidora s’adreça oralment a un altre interlocutor en el marc d’una relació de consum ho podrà fer en la llengua oficial que desitgi emprar, sense cap tipus de limitació.

Si tens dubtes lingüístics o necessites revisar o traduir un rètol o qualsevol altra documentació, pots adreçar-te al Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, per correu electrònic ([email protected]) o per telèfon (977 12 88 61).
Per sol•licitar el servei de revisió o traducció del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, només has de comunicar alguna dada de contacte i adjuntar el text que vols revisar o traduir.

Per a més informació consulta la Breu Guia per regentar un negoci o empresa a Catalunya d’acord amb la normativa lingüística.

Quant costa fer el tràmit?

  • -GRATUÏT  

Especificacions tècniques dels documents enviats

Els documents enviats telemàticament per les persones interessades han de complir les especificacions tècniques indicades en aquest document.Departament responsable

  • Regidoria de Cultura i Política LingüísticaAjuda'ns a millorar!

La teva opinió és molt important, el que fem és per tu i ens pots ajudar, valorant la nova carpeta ciutadana i aportant els teus suggeriments.

Fes la teva valoració