Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Advertencia, estàs visualitzant algunes parts traduides de forma automàtica.

Seu electrònica Reus

www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

Cercador de la Seu electrònica


Matrimonis de caràcter civil a celebrar a la Sala de Plens de l'Ajuntament

Sol·licitud per celebrar cerimònia de casament civil a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Reus

qrcodetelemàtic presentialpresencial reqRepresentacioRequereix acreditar representació

Si actues com a representant, has d'acreditar formalment la representació. Pots fer-ho adjuntant els documents a la sol·licitud o inscriure la representació al registre de Representants REPRESENTA. Més informació aquí.

Online

Telemàtic amb identitat digital.

Presencial

  Només per persones físiques, en aplicació de l'article 14 de la llei 39/2015

Oficina d'Atenció Ciutadana -OAC- (Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)

Aquest tràmit va dirigit a tota persona que vulgui casar-se civilment a l’Ajuntament de Reus. Els casaments se celebren a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

L’Alcalde és qui té la potestat de celebrar casaments civils. Tanmateix, aquesta potestat pot ésser delegada en els/les regidors/es de l’Ajuntament.

Les parelles interessades s’han d’adreçar al Registre Civil (edifici dels Jutjats, a l’avinguda Marià Fortuny,73) per a tramitar el certificat de matrimoni i fer constar que desitgen casar-se a l’Ajuntament.

Posteriorment  cal posar-se en contacte amb el correu matrimoniscivils@reus.cat de l’alcaldia per concretar el dia i l’hora disponible per fer la cel.lebració.

Amb el vist-i-plau de l’Alcaldia, es pot iniciar el tràmit.

Quan es pot sol·licitar?
És pot sol·licitar durant tot l’any. Després d’haver iniciat l’expedient de sol.licitud de matrimoni al Registre Civil.

Normativa relacionada
- Llei 35/1994, de 23 de desembre, de modificació del Codi Civil en matèria d’autorització del matrimoni civil pels Alcaldes.
- Instrucció de 26 de gener de 1995, de la Direcció General dels Registres i del Notariat, sobre autorització del matrimoni civil pels Alcaldes.

Espai, dies i taxa fixada:
Els matrimonis civils a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Reus se celebren un dissabte al mes, en horari de matí, i sempre que no coincideixi amb actes institucionals. Es pot consultar el calendari de dies disponibles a l’apartat "Documentació i impresos".
Cal abonar una taxa, d’acord amb l’ordenança fiscal núm. 19, reguladora de la taxa per la utilització de béns i instal·lacions municipals.

Tant la decoració addicional del Saló de Plens, com la música i els professionals fotògrafs seran contractats pels contraents i la despesa anirà al seu càrrec.

Atès que està prohibit alimentar els animals a la via pública, no es podrà llençar arròs a la sortida de les celebracions matrimonials.

 

 

Quant costa fer el tràmit?

Quina documentació he de presentar?

Cal adjuntar la sol·licitud conforme s’ha iniciat l’expedient al registre civil

Annex I signat pels contraents i pels testimonisEspecificacions tècniques dels documents enviats

Els documents enviats telemàticament per les persones interessades han de complir les especificacions tècniques indicades en aquest document.Impresos relacionatsDepartament responsable

  • Serveis Alcaldia