Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Catàleg de Tràmits

Cercador de Tràmits

Matrimonis de caràcter civil

Sol·licitud per celebrar cerimònia de casament civil a l'AjuntamentCom puc tramitar-ho?

Presencial: Oficina d'Atenció Ciutadana -OAC- (Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)
      


Detall del tràmit

Aquest tràmit va dirigit a tota persona que vulgui casar-se civilment a l’Ajuntament de Reus. Els casaments se celebren en una dependència municipal.

L’Alcalde és qui té la potestat de celebrar casaments civils. Tanmateix, aquesta potestat pot ésser delegada en els/les regidors/es de l’Ajuntament.

Les parelles interessades s’han d’adreçar al Registre Civil (edifici dels Jutjats, a l’avinguda Marià Fortuny,73) per a tramitar el certificat de matrimoni i fer constar que desitgen casar-se a l’Ajuntament.
 
Posteriorment cal que s’adrecin a l’Alcaldia de l’Ajuntament de Reus (plaça del Mercadal, 1) per fer-hi la sol·licitud de dia i hora per a la celebració del casament civil.

Aquesta sol·licitud s’ha de lliurar després a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), fent-hi constar el dia i l’hora en què tindrà lloc la celebració, sempre amb el vist i plau de l’Alcaldia.

Quan es pot sol·licitar?
És pot sol·licitar durant tot l’any.

Normativa relacionada
- Llei 35/1994, de 23 de desembre, de modificació del Codi Civil en matèria d’autorització del matrimoni civil pels Alcaldes.
- Instrucció de 26 de gener de 1995, de la Direcció General dels Registres i del Notariat, sobre autorització del matrimoni civil pels Alcaldes.


Espais, dies i taxes fixades per a la celebració de matrimonis civils a l’Ajuntament de Reus:
- Sala de Plens: 1 dissabte al matí al mes i sempre que no coincideixi amb actes institucionals.
Caldrà abonar una taxa de 180,00 € d’’acord amb l’ordenança núm. 19. Reguladora de la taxa per la utilització de béns i instal•lacions municipals.
- Una altra sala del Palau Municipal: Dimarts (tot i que prèvia petició podria estudiar-se un altre dia laborable, en funció de la disponibilitat).Gratuït

- Donat  que està prohibit alimentar els animals a la via pública, no es podrà llençar arròs a la sortida de les celebracions matrimonials.

Tant la decoració addicional del Saló de Plens, com la música i els professionals fotògrafs seran contractats pels contraents i la despesa anirà al seu càrrec.
Quant costa fer el tràmit?Impresos relacionatsDepartament responsable

  • Serveis Alcaldia


Com puc accedir a tota la meva informació?

Li recomanem que accedeixi a la carpeta si està obligat o es vol relacionar electrònicament amb l'Ajuntament de Reus d'acord a la llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En aquest sistema, podrà trobar tota la informació i estat de les vostres dades, gestions, tràmits, comunicacions, expedients municipals, factures, etc. com a interessat si és:Ajuntament de Reus
Plaça del Mercadal · 43201 REUS
977 010 010
977 010 210
ajuntament@reus.cat