Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Advertencia, estàs visualitzant algunes parts traduides de forma automàtica.

Seu electrònica Reus

www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

Cercador de la Seu electrònica


Ajuda general

Què és la Seu electrònica?

La Seu Electrònica de l'Ajuntament de Reus és l’adreça electrònica des de la qual la ciutadania, empreses i entitats poden exercir els seus drets per mitjans electrònics d’acord a la normativa.

A qui va dirigida?

A les persones físiques, jurídiques, entitats sense personalitat jurídica, els que exerceixin una activitat professional per a la qual es requereixi col·legiació obligatòria i al personal de l’Administració Pública.

Què es pot fer a la Seu electrònica?

Consultar i actualitzar les dades, obtenir documentació, realitzar o consultar l'estat dels tràmits, pagaments, expedients o qualsevol altre gestió, normativa, publicacions i tot allò necessari per poder exercir els drets de les persones interessades per mitjans electrònics de l’Ajuntament d’acord a la normativa.

Tenen la mateixa validesa les gestions realitzades a la Seu que de forma presencial?

Sí, tenen la mateixa validesa els tràmits realitzats a través de la Seu Electrònica que els efectuats de forma presencial.

És segur utilitzar els serveis de la Seu?

Si, tota la comunicació està xifrada, els certificats digitals i les signatures electròniques garanteixen la identitat, integritat i autenticitat d'ambdues parts i les dades són emmagatzemades de forma segura garantint el compliment de la normativa en protecció de dades de caràcter personal.

Quan es pot utilitzar la Seu electrònica?

Es pot accedir a ella per realitzar tràmits i consultar informació durant 24 hores els 365 dies de l'any des de qualsevol lloc. Cal tenir en compte que els tràmits realitzats en dies inhàbils s'entendran efectuats el primer dia hàbil següent.

Quina data i hora es tenen en compte per al còmput de terminis?

Per al còmput de terminis, la data i l'hora que tindrà validesa legal serà l’oficial de la seu i no la de l’equip des del qual es realitza el tràmit.

Què és la còpia electrònica autèntica?

La còpia electrònica autèntica és un document electrònic, signat digitalment, que és idèntic i té la mateixa eficàcia jurídica que el document electrònic original que apareix en la Seu Electrònica en el moment en què es fa la consulta. Cal tenir en compte que la validesa legal la té el document digital, no la còpia impresa en paper.

Què és el registre electrònic de publicacions?

El registre de publicacions de la seu electrònica recull les evidències electròniques en relació amb la publicació, disponibilitat, autenticitat i integritat dels continguts de la seu.

Què és la signatura electrònica?

La signatura electrònica és el conjunt de dades en format electrònic (consignades juntament amb altres o associades a elles) que permeten identificar el signatari, intercanviar informació amb altres persones de manera segura i signar electrònicament les dades que s’envien, de tal forma que es pugui comprovar la seva integritat i procedència.

Recomanacions de seguretat
  • Mai no et demanarem per correu electrònic ni el teu certificat ni el teu codi PIN. Desconfia si algú te'l demana.
  • Manté sempre actualitzat el teu sistema operatiu, antivirus i navegador.
  • Accedeix a la seu electrònica de l'Ajuntament de Reus des d'una web fiable. No accedeixis des d'enllaços que trobis en correus electrònics ni en altres webs.
  • No escriguis el codi PIN del teu certificat si hi ha algú a prop que pugui distingir-ho.
  • Mai no introdueixis el codi PIN del teu certificat si et trobes en un ordinador que no és l'habitual ni confiable.
  • Tanca correctament el navegador si utilitzes ordinadors de llocs públics als quals tinguin accés terceres persones.
  • Escull un codi PIN difícil d'encertar per reforçar la seva seguretat. No utilitzis dades fàcilment deduïbles com la data de naixement, o que portis anotat en algun lloc.
Si no troba el què busca o necessita ajuda

A la part superior de la seu trobaràs un cercador que et facilitarà l'accés als continguts.

Ajuda de certificats

Què és un certificat digital?

És un document electrònic que garanteix la identitat d'una persona en un sistema informàtic i permet realitzar tràmits telemàtics amb plenes garanties tècniques i jurídiques en diferents portals o plataformes.

Els certificats han de ser emesos per una entitat de certificació (entitat de confiança que s’encarrega de verificar les identitats certificades, com per exemple, la Generalitat de Catalunya).

Quin aspecte té un certificat digital?

Com que es tracta d’un fitxer electrònic, el certificat pot trobar-se en una memòria USB, en un CD, instal·lat en un ordinador o contingut en una targeta amb un xip integrat.

Per a què serveix un certificat digital?

Un certificat digital permet:

  • Identificar-se i garantir la identitat de l’usuari per mitjans electrònics.
  • Signar documents electrònics amb validesa legal.
  • Enviar informació entre dues parts de forma segura i íntegra.
  • Accedir al servei d’una forma més directa, ja que no és necessari recordar l’usuari i la clau.
  • Accedir a informació personal i/o continguts restringits.
Com es pot obtenir un certificat o identitat digital?

A Catalunya, a través del certificat idCAT o si vols una identitat digital fàcil d'usar amb el idCAT Mòbil.

A nivel de l'estat espanyol:

- Els nous DNI ja incorporen certificats electrònics. En aquest cas, per utilitzar-los, és indispensable un lector de targetes. es pot trobar més informació al web oficial del DNI electrònic http://www.dnielectronico.es.

- La Fábrica Nacional de Moneda y Timbre també ofereix un certificat digital àmpliament reconegut. A través del seu web http://www.fnmt.es es pot iniciar el tràmit per sol·licitar-lo.

- A través del sistema cl@ve obtindràs una forma senzilla d'identificació digital.

Com s'utilitza un certificat o identitat digital?

Per disposar d'un certificat digital cal tenir-lo instal·lat amb programari o mitjançant una tarja xip (p.e. DNIe) accedit amb un lector compatible.

En el cas d'un sistema d'identitat digital com cl@ve o idCAT mòbil no és necessari cap instal·lació ni lector de targes.

Quina validesa legal té un certificat digital?

Segons l’article 3 de la Llei 59/2003, de 19 de desembre, de Firma Electrònica, "la signatura electrònica reconeguda tindrà respecte a les dades consignades en forma electrònica el mateix valor que la signatura manuscrita en relació amb les consignades en paper".

Quins certificats s'admeten?

Les persones que es relacionen a través de mitjans telemàtics amb l'Ajuntament de Reus podran utilitzar tots aquells sistemes de certificats i identificació digitals validats i reconeguts pel Consorci Administració Oberta de Catalunya.

Es poden utilitzar diversos certificats o identitats digitals?

Pots tenir tants certificats instal·lats en el teu dispositiu com vulguis o sistemes d'identificació digital i en el moment d'utilitzar-ho, et preguntarà quin d'ells vols utilitzar.

Resolució de problemes

Qualsevol dubte tens la següent guia o sinó pots fer una incidència informàtica en aquest enllaç