Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Advertencia, estàs visualitzant algunes parts traduides de forma automàtica.

Seu electrònica Reus

www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

Cercador de la Seu electrònica


Bonificació de l'IVTM per vehicles classificats com a zero emissions

Bonificació de l'IVTM per vehicles classificats com a zero emissions

informatiuinformatiu

Els vehicles de tot tipus (excepte remolcs), classificats com a Zero emissions segons el registre de vehicles de la Direcció General de Trànsit (Annex II e) del Reial Decret 2822/1998, de 23 de desembre, pel que s’aprova el Reglament General de Vehicles) gaudiran de les següent bonificacions a la quota de l’impost que es detalla a continuació, a comptar desde l’exercici de la seva primera matriculació davant de la Direcció General de Trànsit:

-    Primer exercici un 75%
-    Segon exercici un 65%
-    Tercer exercici un 50%
-    Quart exercici un  30%

En el cas que es produeixi la meritació de l’impost i no es disposi de la classificació de vehicles amb Zero emissions, per part de la Direcció General de Trànsit, gaudiran de la bonificació els vehicles classificats com a vehicles elèctrics de bateria (BEV), vehicles elèctrics d’autonomia estesa (REEV), vehicles d’hidrogen (HICEV), vehicle elèctric híbrid endollable (PHEV) amb una autonomia mínima de 40 km exclusivament en mode elèctric o vehicle de pila de combustible.

Aquesta bonificació s’aplicarà de manera automàtica en el moment d’autoliquidar l’impost, i fins la finalització del quart exercici.

Observacions

Transitòriament, els vehicles elèctrics (EV) que se’ls hagi concedit la bonificació durant els exercicis 2019, 2020 i 2021 continuaran gaudint de manera automàtica de la bonificació fins al quart exercici des de la seva primera matriculació pel percentatge que li correspongui dels establerts en el punt 2 de l’esmenta’t article.


Normativa relacionada

Art. 6 punt 2 i 3 de l’Ordenança fiscal núm. 4, reguladora de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica.

 

Enllaç a les Ordenances fiscals

 

 

 

Quant costa fer el tràmit?

  • -Gratuït  

Especificacions tècniques dels documents enviats

Els documents enviats telemàticament per les persones interessades han de complir les especificacions tècniques indicades en aquest document.



Departament responsable

  • Rendes i exaccions



Ajuda'ns a millorar!

La teva opinió és molt important, el que fem és per tu i ens pots ajudar, valorant la nova carpeta ciutadana i aportant els teus suggeriments.

Fes la teva valoració