Por motivos de prestación de servicio y para fines estadísticos, utilizamos cookies propias y de terceros. Si continúa navegando, consideramos que acepta su instalación y uso. Para más información, consulte nuestra política de cookies

No volver a mostrar
este mensaje.

Catálogo de Trámites

Buscador de Trámites

LLicència per tinença d'animals potencialment perillosos

Llicència per tinença i/o conducció d'animals considerats potencialment perillosos¿Como puedo tramitarlo?

Correu postal (Registre general - Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)
Presencial: Oficina d'Atenció Ciutadana -OAC- (Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)
      
Presencial : Oficina Tècnica Empresarial (Cr. Josep Cailà, s/n - Edifici Mercat Central 1r pis)
      
Telemàtic amb identitat digital
      Detalle del trámite

 Per tenir o passejar un gos considerat perillós en espais públics, cal una llicència que emet l’Ajuntament del municipi de residència del gos, on aquest ha d’estar censat, i que s’ha de renovar cada 5 anys.

La persona conductora ha de tenir com a mínim 18 anys.

En cas de tenir un nou gos, només caldria aportar documentació d’identificació del nou gos i assegurança on es contempli el número del xip del gos.

Han d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció d’animals potencialment perillosos:
- Les persones titulars o propietàries de gossos considerats potencialment perillosos.
- I totes les persones que condueixin un gos d’aquestes característiques per espais públics, encara que no en siguin les propietàries.

Abans de sol·licitar aquesta llicència, cal censar l’animal en el registre municipal d’animals de companyia de l’Ajuntament.  
 

Quina documentació he de presentar?
La sol·licitud adjunta, degudament emplenada, i acompanyada de:
- DNI de la persona sol·licitant.
- Declaració responsable de no haver estat sancionat per infraccions greus o molt greus amb alguna de les sancions accessòries de les previstes a l’article 13.3 de la Llei 50/1999 i articles 10 i següents de la Llei 10/1999.
- Certificat de capacitat física i d’aptitud psicològica per a la tinença d’animals potencialment perillosos emès per un centre de reconeixement autoritzat.
- Fotocòpia de la pòlissa i el rebut acreditatiu del pagament de l’assegurança de responsabilitat civil en vigor derivada dels danys que pugui ocasionar l’animal.
- Document acreditatiu d’haver acomplert l’obligació d’identificar l’animal mitjançant un microxip.¿Cuánto cuesta hacer el trámite?Especificaciones técnicas de los documentos enviados

Los documentos enviados telemáticamente por las personas interesadas ​​deben cumplir las especificaciones técnicas indicadas en este documento.Impresos relacionadosDepartamento responsable

  • Departament Medi Ambient


Trámites vinculadosAccede a carpeta

Si quieres acceder a tu espacio personal para cualquier consulta o gestión, accede a carpeta en función de tu perfil:Ajuntament de Reus
Plaça del Mercadal · 43201 REUS
977 010 010
977 010 210
ajuntament@reus.cat