Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Catàleg de Tràmits

Cercador de Tràmits

LLicència per tinença d'animals potencialment perillosos

Llicència per tinença i/o conducció d'animals considerats potencialment perillososCom puc tramitar-ho?

Correu postal (Registre general - Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)
Presencial: Oficina d'Atenció Ciutadana -OAC- (Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)
      
Presencial : Oficina Tècnica Empresarial (Cr. Josep Cailà, s/n - Edifici Mercat Central 1r pis)
      
Telemàtic amb identitat digital
      Detall del tràmit

 Per tenir o passejar un gos considerat perillós en espais públics, cal una llicència que emet l’Ajuntament del municipi de residència del gos, on aquest ha d’estar censat, i que s’ha de renovar cada 5 anys.

La persona conductora ha de tenir com a mínim 18 anys.

En cas de tenir un nou gos, només caldria aportar documentació d’identificació del nou gos i assegurança on es contempli el número del xip del gos.

Han d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció d’animals potencialment perillosos:
- Les persones titulars o propietàries de gossos considerats potencialment perillosos.
- I totes les persones que condueixin un gos d’aquestes característiques per espais públics, encara que no en siguin les propietàries.

Abans de sol·licitar aquesta llicència, cal censar l’animal en el registre municipal d’animals de companyia de l’Ajuntament.  
 

Quina documentació he de presentar?
La sol·licitud adjunta, degudament emplenada, i acompanyada de:
- DNI de la persona sol·licitant.
- Declaració responsable de no haver estat sancionat per infraccions greus o molt greus amb alguna de les sancions accessòries de les previstes a l’article 13.3 de la Llei 50/1999 i articles 10 i següents de la Llei 10/1999.
- Certificat de capacitat física i d’aptitud psicològica per a la tinença d’animals potencialment perillosos emès per un centre de reconeixement autoritzat.
- Fotocòpia de la pòlissa i el rebut acreditatiu del pagament de l’assegurança de responsabilitat civil en vigor derivada dels danys que pugui ocasionar l’animal.
- Document acreditatiu d’haver acomplert l’obligació d’identificar l’animal mitjançant un microxip.Quant costa fer el tràmit?Especificacions tècniques dels documents enviats

Els documents enviats telemàticament per les persones interessades han de complir les especificacions tècniques indicades en aquest document.Impresos relacionatsDepartament responsable

  • Departament Medi Ambient


Tràmits vinculatsAccedeix a carpeta

Si vols accedir al teu espai personal per qualsevol consulta o gestió, accedeix a carpeta en funció del teu perfil:Ajuntament de Reus
Plaça del Mercadal · 43201 REUS
977 010 010
977 010 210
ajuntament@reus.cat