Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Advertencia, estàs visualitzant algunes parts traduides de forma automàtica.

Seu electrònica Reus

www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

Cercador de la Seu electrònica


Subvencions per obres d’arranjament en l’interior dels habitatges per a les persones grans

Subvencions per obres d’arranjament en l’interior dels habitatges per a les persones grans

qrcodetelemàtic presentialpresencial

Termini inscripció/presentació

Del 18/03/2024  fins el 28/06/2024

Online

Telemàtic amb identitat digital.

Presencial

  Només per persones físiques, en aplicació de l'article 14 de la llei 39/2015

Oficina de Rehabilitació - (Cr Josep Sardà i Cailà s/núm edifici Mercat Central)

Es tracta de subvencions per a obres d’arranjament a l’interior dels habitatges destinades a  unitats de convivència que algun dels seus membres sigui una persona de 65 anys o més, que visquin a l’habitatge objecte de l’arranjament i a les que les obres de reforma  beneficiïn directament.

Actuacions subvencionables
Són subvencionables les obres d’arranjament de l’interior dels habitatges que tenen com a finalitat l’adequació de les peces i dels elements que conformen l’habitatge amb els objectius que s’especifiquen a continuació:
a) Assolir les condicions mínimes d’habitabilitat dins la superfície útil interior de l’habitatge destinades a aconseguir la salubritat i el confort, inclosa la reparació o substitució de les obertures exteriors deteriorades i l’adequació dels paviments per tal de millorar-ne la capacitat lliscant i que no impliquin perill per a les persones.
b) Adequar a la normativa vigent les instal•lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament: instal•lació de mesures de seguretat per detectar o avisar de la manca d’estanqueïtat o de fugues en les instal•lacions, i instal•lació de sistemes automàtics destinats a facilitar l’obertura de persianes o similars.
c) Adaptar l’interior de l’habitatge per a la millora de l’accessibilitat:
1r. Cambra higiènica. Conjunt d’intervencions amb la finalitat de millorar l’accessibilitat per facilitar les activitats relacionades amb la higiene personal: substitució de la banyera per un plat de dutxa o adaptacions de banyera o dutxa, canvis d’aixetes, substitució o adaptació del WC o del lavabo, eliminació del bidet o d’altres elements per facilitar la mobilitat, el tractament antilliscant de paviments, i instal•lació d’ajudes tècniques.
2n. Cuina. Conjunt d’intervencions amb la finalitat de millorar les condicions de seguretat per facilitar les activitats de la vida diària a la cuina: substitució de les plaques de gas canalitzat o butà per plaques elèctriques, adaptació del taulell de cuina, tractament antilliscant de paviments o instal•lació d’ajudes tècniques.
3r. Altres peces. Conjunt d’intervencions amb la finalitat de fer adaptacions o proporcionar suports en l’entorn general del domicili per tal de facilitar la mobilitat general de la persona dins el seu habitatge: intervencions que es realitzen en zones comunes o de pas, com ara passadissos o rebedors, i que consisteixen en actuacions com per exemple l’ampliació d’una porta, el canvi de gir d’una porta, l’eliminació d’algun graó que dificulta l’accessibilitat o la instal•lació d’ajudes tècniques com ara barres o agafadors, entre d’altres.
Les obres no poden estar iniciades abans de la data de publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, ni abans de la data de la inspecció tècnica de l’habitatge per part de l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de Reus per a la realització de l’informe intern d’idoneïtat tècnica.
El pressupost de les obres presentat no pot superar l’import màxim de 8.000 €.
La subvenció concedida per habitatge serà com a màxim de de 4.000€ .

Cal acreditar els següents requisits:
Requisits de les persones sol•licitants
•    L’habitatge objecte de les actuacions ha de constituir el domicili habitual i permanent.
La persona de 65 anys o més que viu a l’habitatge ha de complir alguna de les següents condicions:
•    No tenir prou autonomia per realitzar les activitats d’higiene, alimentació, mobilitat o altres similars.
•    Tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33%, o tenir reconeguda una pensió d’incapacitat permanent, en el grau total, absoluta o gran invalidesa o ser pensionista de classes passives que tingui reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat, o acreditar algun grau de dependència, d’acord amb l’establert a la Llei 39/2006, de 14 de desembre.
•    Els ingressos de la unitat de convivència no poden superar 2 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya ponderat (IRSC).
•    La persona sol•licitant ha de ser el propietari, usufructuari o arrendatari i, ni aquesta ni cap dels membres de la unitat de convivència poden tenir cap altre habitatge en propietat en el territori de Catalunya.
•    No estar sotmesa a cap dels supòsits de prohibició per poder ser beneficiaria de subvencions, de conformitat amb l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
•    Complir les obligacions tributàries amb l’estat i la Generalitat de Catalunya i les obligacions amb la Seguretat Social.

Requisits dels habitatges
•    Haver obtingut de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya o de l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de Reus, prèvia autorització per realitzar la inspecció, un informe intern d’idoneïtat tècnica de l’habitatge, que inclogui la valoració de les obres.

Normativa relacionada

RESOLUCIÓ TES/1095/2020, de 19 de maig, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió, en règim de concurrència pública no competitiva, de subvencions per a obres d’arranjament en l’interior dels habitatges per a persones grans (DOGC 8140 publicat el 25.05.2020)

RESOLUCIÓ TER/914/2023, de 16 de març, de modificació de la Resolució TES/1095/2020, de 19 de maig, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió, en règim de concurrència pública no competitiva, de subvencions per a obres d’arranjament en l’interior dels habitatges per a persones grans (DOGC 8879 publicat el 21.03.2023)

RESOLUCIÓ TER/505/2024, de 19 de febrer, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència pública no competitiva, de les subvencions per a obres d'arranjament en l'interior dels habitatges per a persones grans per a l'any 2024 (ref. BDNS 745240).

CORRECCIÓ D'ERRADES a la Resolució TER/505/2024, de 19 de febrer, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència pública no competitiva, de les subvencions per a obres d'arranjament en l'interior dels habitatges per a persones grans per a l'any 2024 (ref. BDNS 745240) (DOGC núm. 9109, de 26.2.2024).

Enllaços relacionats

https://habitatge.gencat.cat/ca/detalls/Tramits/Subvencions_arranjament_interior?category=74c016ba-a82c-11e3-a972-000c29052e2c

 

Quin és el temps de tramitació?

El termini màxim per dictar la resolució de concessió de la subvenció és de tres mesos a comptar de l’endemà de la data de finalització del termini de presentació de les sol•licituds.
Un cop transcorregut aquest termini sense que s’hagi notificat la resolució expressa, les sol•licituds s’entenen desestimades per silenci administratiu.

Quina documentació he de presentar?

Per consultar la documentació necessària segueix aquest link



Especificacions tècniques dels documents enviats

Els documents enviats telemàticament per les persones interessades han de complir les especificacions tècniques indicades en aquest document.



Impresos relacionats



Departament responsable

  • OFICINA DE REHABILITACIÓ DE REUS I COMARCA



Ajuda'ns a millorar!

La teva opinió és molt important, el que fem és per tu i ens pots ajudar, valorant la nova carpeta ciutadana i aportant els teus suggeriments.

Fes la teva valoració