Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Advertencia, estàs visualitzant algunes parts traduides de forma automàtica.

Seu electrònica Reus

www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

Cercador de la Seu electrònica


Subvenció per al pagament del lloguer en règim de concurrència competitiva per a persones grans

Subvenció per al pagament del lloguer en règim de concurrència competitiva per a persones grans

informatiuinformatiu calendartràmit fora de termini

Termini inscripció/presentació

Del 27/02/2024  fins el 27/03/2024

(Fora de termini)

Les subvencions per al pagament del lloguer les atorga la Generalitat de Catalunya. L'Ajuntament de Reus col·labora amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, mitjançant conveni, per a la gestió d’aquestes subvencions.

És una subvenció que es destina a les persones físiques de 65 anys o més titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatge o d’una habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent (estar empadronats a l’habitatge objecte de la subvenció).

Termini de presentació:
El termini per presentar les sol•licituds és del 27 de febrer a les 9h  al 27 de març a les 15 h de 2024, ambdós inclosos.

Requisits:
a) Tenir la residència legal a Catalunya i una edat de 65 anys o més (a data 26.02.2024)

b) Que la unitat de convivència tingui una font regular d’ingressos i que no sobrepassin  els 24.301,57€ (3,05 IRSC) a l’exercici fiscal de l’any 2022.

c) Ser titular d’un contracte de lloguer d’un habitatge o d’una habitació que sigui el  domicili habitual i permanent. Cal estar-hi empadronat.

El contracte d’arrendament d’habitatge ha d’estar formalitzat en els termes de la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d’arrendaments urbans, i ha d’incloure el compliment de l’obligació de l’arrendatari del pagament de la fiança a l’arrendador.

En el supòsit que el lloguer d’habitació el dugui a terme l’arrendatari de l’habitatge, caldrà disposar del consentiment escrit de l’arrendador.

d) No pagar un lloguer mensual de l’habitatge superior a 600€ o en cas d’habitació  superior a 300€.

Quan es tracti d’un habitatge: per a famílies nombroses, famílies monoparentals i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i barem mobilitat favorable, aquest import màxim serà de 900 euros a tot el territori de Catalunya.

e) Tenir domiciliat el cobrament de la subvenció en una entitat financera.

f) Estar al corrent de pagament de les rendes de lloguer en el moment de presentar la sol•licitud.

g) Pagar el lloguer de l’habitatge o de l’habitació per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, ingrés  en compte, bizum o rebut emès per la persona administradora de la finca, en què constin els conceptes següents: la identificació de la persona pagadora, la identificació de la persona beneficiària del pagament i la mensualitat corresponent.

h) No estar sotmès a cap dels supòsits de prohibició pel fet de ser persona beneficiària de subvencions de conformitat amb l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i no haver estat objecte d’un procediment de revocació d’algun dels ajuts que estableix el Reial decret  42/2022, de 18 de gener, o el Pla estatal d’habitatge anterior, per incompliment o causa imputable a la persona sol•licitant.

i) Complir les obligacions tributàries amb l’Estat i la Generalitat de Catalunya i les obligacions amb la Seguretat Social.

j) Estar al corrent de pagament d’obligacions per reintegrament de subvencions.

Observacions
Allà on s’indica «contracte de lloguer» s’ha d’entendre «contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatge o d’una habitació».
L’import de la subvenció es calcularà d’acord amb la barems descrits en la base 6 de la resolució per la qual s’aproven les bases reguladores.
L’import màxim de la subvenció és de 200€ mensuals  i l’ import mínim és de 20€ mensuals per habitatge.
La subvenció s'atorga per a l'any de la convocatòria.

Fiscalitat
Atès que la subvenció per al pagament del lloguer és un ajut públic i suposa un guany patrimonial subjecte a l’impost de l’IRPF, si la persona beneficiària ha percebut per qualsevol concepte (inclosa la subvenció per al pagament del lloguer) més de 1.000€ bruts anuals no exempts, té l’obligació de presentar la declaració d’IRPF, en la qual també haurà d’incloure la quantitat percebuda.

Justificació de la subvenció
Les subvencions es justifiquen amb la presentació dels rebuts de lloguer o cessió pagats de l’any 2024 un cop notificada la resolució de concessió, i es farà en dos terminis:
-El termini per justificar els rebuts del període de gener a setembre de l'any de concessió de la subvenció finalitza el darrer dia hàbil del mes de novembre de l'any de concessió.
-El termini per justificar els rebuts del període d'octubre a desembre de l'any de la concessió de la subvenció finalitza el darrer dia hàbil del mes de febrer de l'any següent.

 

Normativa relacionada

RESOLUCIÓ TER/402/2024, de 14 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió, en règim de concurrència pública competitiva, de les subvencions per al pagament del lloguer o preu de cessió d'habitatge o habitació.

RESOLUCIÓ TER/504/2024, de 20 de febrer, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència pública competitiva, de les subvencions per al pagament del lloguer o preu de cessió d'habitatge o habitació per a l'any 2024 per a persones que tinguin 65 anys o més o que tinguin 35 anys o menys.

Quant costa fer el tràmit?

  • -Gratuït  

Quin és el temps de tramitació?

Sis mesos a partir de l’endemà de la data de finalització del termini de presentació de les sol•licituds de la subvenció. El silenci administratiu es negatiu.

Quina documentació he de presentar?

Consulteu aquí

La documentació mínima imprescindible per a presentar la sol•licitud, sempre i quan la persona no s’oposi a la consulta de dades personals via telemàtica, és la següent:

. Contracte de lloguer d’un habitatge o d’una habitació a nom de la persona sol•licitant
. Tots els rebuts de lloguer pagats de l’any 2024 fins a la data de presentació de la  sol•licitud.
. Full de transferència bancària normalitzat signat per la persona sol•licitant i segellat  per l’entitat bancària, o certificat bancari, a nom de la persona sol•licitant, del compte on s’ha d’ingressar la subvenció.

Si és el cas, caldrà presentar els documents de identitat:
    Ciutadans de la Unió Europea: Certificat de registre de ciutadans de la UE vigent
    Estrangers no comunitaris: NIE vigent
 



Especificacions tècniques dels documents enviats

Els documents enviats telemàticament per les persones interessades han de complir les especificacions tècniques indicades en aquest document.



Impresos relacionats



Departament responsable

  • Oficina d'Habitatge



Ajuda'ns a millorar!

La teva opinió és molt important, el que fem és per tu i ens pots ajudar, valorant la nova carpeta ciutadana i aportant els teus suggeriments.

Fes la teva valoració