Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Advertencia, estàs visualitzant algunes parts traduides de forma automàtica.

Seu electrònica Reus

www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

Cercador de la Seu electrònica


Comunicació prèvia per la criança d’animals per a l’autoconsum familiar

Comunicació prèvia per la criança d’animals per a l’autoconsum familiar

qrcodetelemàtic presentialpresencial envelopecorreu postal reqRepresentacioRequereix acreditar representació

Si actues com a representant, has d'acreditar formalment la representació. Pots fer-ho adjuntant els documents a la sol·licitud o inscriure la representació al registre de Representants REPRESENTA. Més informació aquí.

Online

Telemàtic amb identitat digital.

Presencial

  Només per persones físiques, en aplicació de l'article 14 de la llei 39/2015

Oficina d'Atenció Ciutadana -OAC- (Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)

Presencial : Oficina Tècnica Empresarial (Cr. Josep Cailà, s/n - Edifici Mercat Central 1r pis)

Correu postal

  Només per persones físiques, en aplicació de l'article 14 de la llei 39/2015

Correu postal (Registre general - Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)

Comunicar l’inici de l’activitat de criança d’animals en una explotació d’autoconsum, o explotació de petita capacitat, d’acord amb les unitats de bestiar (UB) determinades en la normativa sectorial.

La persona ha de comunicar la criança domèstica per a l’autoconsum familiar d’aus de corral, conills, coloms, faisans, xais, cabres, porcs, èquids, abelles i d’altres animals anàlegs en domicilis particulars; aquesta resta condicionada a les característiques de l’habitatge i de la zona, a l’adequació de les instal•lacions i al nombre d’animals, sense perjudici de la inscripció en el registre de la Generalitat de Catalunya.

Es pot comunicar en qualsevol moment, sempre abans d’iniciar l’activitat o la seva modificació, així com la seva baixa.

Efectes de la presentació de la comunicació prèvia:

- Un cop efectuada la comunicació prèvia, l’exercici de l’activitat es pot iniciar sota l’exclusiva responsabilitat de les persones titulars i tècniques que hagin realitzat certificacions, i alhora faculta a l’administració per a dur a terme qualsevol actuació de comprovació.
- La comunicació no atorga a la persona o empresa titular de l’activitat, facultats sobre el domini públic, el servei públic o els béns col•lectius, ni dóna cobertura a efectes contraris a l’ordenament vigent.
- La inexactitud, falsedat o omissió de qualsevol dada consignada en aquest document serà posada en coneixement de la persona titular que disposarà del termini d’un mes per corregir-la i/o perfeccionar-la, sens perjudici del dret a presentar al•legacions en el termini de 15 dies a comptar de la notificació i de les responsabilitats a les quals s’hagués de fer front.
- L’Ajuntament podrà incorporar l’activitat en un pla d’inspecció per a verificar el compliment dels requisits i la normativa sectorial aplicable. En cas que es constati algun incompliment s’iniciarà un procediment d’esmena d’una durada màxima de dos mesos, que no comportaria la suspensió de l’activitat, tret que hi hagués risc per a les persones, els béns o el medi ambient. Aquest procediment d’esmena és independent i compatible amb un possible procediment sancionador, i supletori en els casos en què la normativa sectorial de l’activitat no estableixi un procediment específic.

Normativa relacionada:

- Ordenança de protecció, benestar i convivència amb els animals de companyia i la fauna urbana, publicada al BOPT núm. 2019-2728 en data 26-3-2019.

-  Decret 40/2014, de 25 de març , d’ordenació de les explotacions ramaderes.

Enllaços relacionats:

Totes les explotacions ramaderes han de constar inscrites al Registre d’explotacions ramaderes de la Generalitat de Catalunya. La manca d’inscripció al Registre comporta la impossibilitat d’expedir els documents relacionats amb l’explotació i de rebre qualsevol ajut, inclosos els ajuts comunitaris (primes ramaderes).

 https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/7313-Registre-dExplotacions-Ramaderes?category=72d81d0a-a82c-11e3-a972-000c29052e2c&moda=2

Quant costa fer el tràmit?

  • -Gratuit  

Quin és el temps de tramitació?

No hi ha resolució.
Les comunicacions prèvies presentades d’acord amb el que estableix la normativa vigent, són eficaces des de la seva entrada al Registre general de l’Ajuntament, moment a partir del qual es pot exercir l’activitat comunicada.
La presentació de la comunicació prèvia faculta l’Ajuntament per verificar la conformitat de les dades que s’hi contenen.

Quina documentació he de presentar?

Cal adjuntar un croquis o plànol de siutació i instal·lacions de l'explotació.



Especificacions tècniques dels documents enviats

Els documents enviats telemàticament per les persones interessades han de complir les especificacions tècniques indicades en aquest document.



Impresos relacionats



Departament responsable




Ajuda'ns a millorar!

La teva opinió és molt important, el que fem és per tu i ens pots ajudar, valorant la nova carpeta ciutadana i aportant els teus suggeriments.

Fes la teva valoració