Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Advertencia, estàs visualitzant algunes parts traduides de forma automàtica.

Seu electrònica Reus

www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

Cercador de la Seu electrònica


Establiments turístics

Informació sobre la tramitació activitat d'establiments turístics a la ciutat de Reus

informatiuinformatiu

                                    * INFORMACIÓ IMPORTANT: Pel que fa als habitatges d’ús turístic:

 En data 09/11/2023, entra en vigor el DECRET LLEI 3/2023, de 7 de novembre, de mesures urgents sobre el règim urbanístic dels habitatges d'ús turístic (publicat al DOGC el 08/11/2023, núm. 9036), on s’estableix que, els habitatges d’ús turístic es troben sotmesos al règim de llicència urbanística prèvia.
 
Per tal de donar compliment a aquesta normativa, cal demanar llicència urbanística prèviament, abans de comunicar l’activitat.

En cas que no es demani llicència urbanística prèviament, les noves comunicacions d'habitatge d'ús turístic presentades quedaran suspeses o es deixaran sense efecte, si s'escau, fins l'obtenció de la llicència urbanística necessària.

___________________________________________________________________________________________

El establiment turístics, d’acord amb el que estableix el decret 75/2020, de 4 d’agost, de turisme de Catalunya. (DOGC núm. 8195 publicat el 06/08/2020), el tràmit s’ha d’iniciar des de la Finestreta Única Empresarial al següent link Canal empresa de la Generalitat.

Per legalitzar els hotels i hostals, apartaments, càmpings, habitatges d’ús turític i turisme rural, els professionals i empreses titulars han de demanar l’habilitació de l’activitat. Aquesta habilitació és municipal i es presenta a través de Canal Empresa amb el tràmit corresponent

La documentació la presenta el titular des de Canal Empresa i la FUE (Finestreta Única Empresarial) fa arribar la documentació a l’ajuntament per a que en tramiti l’habilitació. Llavors, l’ajuntament requerirà als interessats perquè presentin el corresponent formulari de comunicació i aboni les taxes corresponents. Si l’habitatge no és pot legalitzar com a habitatge d’ús turístic, ho notificarà als interessats mitjançant una resolució expressa.

Un cop l’ajuntament hagi fet les comprovacions corresponents, enviarà directament les dades de l’habilitació a la Generalitat, que inscriurà l’establiment al Registre de Turisme de Catalunya.

Departament responsable : Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya

 

Quin és el temps de tramitació?

Quina documentació he de presentar?

 



Especificacions tècniques dels documents enviats

Els documents enviats telemàticament per les persones interessades han de complir les especificacions tècniques indicades en aquest document.




Ajuda'ns a millorar!

La teva opinió és molt important, el que fem és per tu i ens pots ajudar, valorant la nova carpeta ciutadana i aportant els teus suggeriments.

Fes la teva valoració