Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Advertencia, estàs visualitzant algunes parts traduides de forma automàtica.

Seu electrònica Reus

www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

Cercador de la Seu electrònica


Renúncia d'un vehicle que es troba abandonat a la via pública

Presentar renúncia d'un vehicle que es troba estacionat a la via pública

qrcodetelemàtic presentialpresencial envelopecorreu postal reqRepresentacioRequereix acreditar representació

Si actues com a representant, has d'acreditar formalment la representació. Pots fer-ho adjuntant els documents a la sol·licitud o inscriure la representació al registre de Representants REPRESENTA. Més informació aquí.

Online

Telemàtic amb identitat digital.

Presencial

  Només per persones físiques, en aplicació de l'article 14 de la llei 39/2015

Oficina d'Atenció Ciutadana -OAC- (Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)

Correu postal

  Només per persones físiques, en aplicació de l'article 14 de la llei 39/2015

Correu postal (Registre general - Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)

Els propietaris de qualsevol classe de vehicle poden renunciar i cedir a favor de l’Ajuntament qui s’encarregarà de gestionar la seva retirada i trasllat a un lloc autoritzat pel procediment de desballestat, descontaminant i tramitació de la baixa davant la Direcció General de Trànsit. 

I desprès?
Una vegada realitzat el tràmit es comprova que tot és correcte, se li notificarà l’acceptació de la renúncia i es retirarà el vehicle de la via pública sense necessitat de que s’aportin els documents originals del vehicle ni les claus. Si el vehicle es localitza on s’ha indicat, la renuncia està ben tramitada i no consta cap anotació de precinte a la DGT, l’Ajuntament farà tots els tràmits de retirada i destrucció de del vehicle al final de la seva vida útil. La baixa a la DGT no és automàtica, encara pot trigar una vegada acceptada la renúncia. En cas de no pagar l’ impost de vehicles a la ciutat de Reus, es recomanable comunicar la renúncia a l’ajuntament en qüestió.

Observacions:
La renúncia a la propietat del vehicle no pressuposa la condonació dels deutes pendents que puguin existir sobre la tinença de la propietat en el moment de la renúncia.

El vehicle ha d’estar dins del terme municipal de Reus i no pot tenir una anotació de precinte a la Direcció General de Trànsit (DGT) perquè la Guàrdia Urbana pugui fer-se’n càrrec.

Normativa relacionada
Article 106 de la Llei de Seguretat Vial RDL 6/2015 de 30 d’octubre s’estableix els casos d’abandonament  d’un vehicle a la via pública. (Tot i que en aquest cas, no es tractara com infracció sinó com sol•licitud de baixa voluntària del seu propietari).

Quin és el temps de tramitació?

60 dies hàbils

Quina documentació he de presentar?

Autorització de la resta de titulars, en cas d'existir mes d'un titular del vehicle.
Poders, en cas d’actuar en nom d’una empresa.

 Especificacions tècniques dels documents enviats

Els documents enviats telemàticament per les persones interessades han de complir les especificacions tècniques indicades en aquest document.Impresos relacionatsDepartament responsable

  • Guàrdia Urbana de Reus