Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Catàleg de Tràmits

Cercador de Tràmits

Bonificació de l'IVTM per vehicles que consumeixin combustibles GLP, flexifuel, GNL o GNC o amb tecnologia híbrida

Demanar la bonificació de l'impost de vehicles per a vehiclesCom puc tramitar-ho?

Correu postal (Registre general - Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)
Presencial: Oficina d'Atenció Ciutadana -OAC- (Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)
      
Presencial: SAIC (Cr. Sant Llorenç 25-43201 Reus)
      


Detall del tràmit

Els vehicles  que consumeixin combustibles GLP, flexifuel, GNL o GNC, o amb tecnologia de tipus híbrida (gasolina/elèctric o dièsel/elèctric) gaudiran d’una bonificació del 75 % de la quota de l’Impost durant el primer exercici, i del 65 % als següents exercicis. 

Per a poder gaudir d’aquesta bonificació cal presentar sol·licitud expressa, indicant el tipus de vehicle, la matrícula i la causa del benefici.
Per acreditar que es tracta d’un vehicle d’aquestes característiques, els interessats han d’adjuntar a l’escrit de sol·licitud la fotocòpia de la documentació tècnica del vehicle.
 
Aquesta bonificació té efectes a partir de la concessió, i manté la seva vigència mentre es mantinguin els requisits que la van motivar, o fins la baixa definitiva del vehicle davant la Prefectura Provincial de Trànsit.

 

La bonificació no té efectes retroactius, i l’exercici de concessió dependrà:
- En primer lloc, de la data d’entrada de la sol·licitud (un cop es produeixi la fermesa del padró cobratori passat el període d’exposició pública, les sol·licituds tindran efecte per a l’exercici següent).
- I, en segon lloc, de la data en què el vehicle reuneixi les condicions necessàries, tenint en compte que aquest impost s’acredita l’1 de gener.
 
Si la concessió de la bonificació suposa la devolució d’alguna liquidació satisfeta, aquesta es farà per transferència bancària. Al mateix acte de concessió es requerirà a l’interessat les dades d’un compte corrent o llibreta d’estalvi.
 

 

Normativa relacionada
Article 6.2) de l’ordenança fiscal número 4, reguladora de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica.

 Quant costa fer el tràmit?Impresos relacionatsDepartament responsable

  • Rendes i exaccions


Tràmits vinculatsCom puc accedir a tota la meva informació?

Li recomanem que accedeixi a la carpeta si està obligat o es vol relacionar electrònicament amb l'Ajuntament de Reus d'acord a la llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En aquest sistema, podrà trobar tota la informació i estat de les vostres dades, gestions, tràmits, comunicacions, expedients municipals, factures, etc. com a interessat si és:Ajuntament de Reus
Plaça del Mercadal · 43201 REUS
977 010 010
977 010 210
ajuntament@reus.cat