Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Catàleg de Tràmits

Cercador de Tràmits

Identificació de conductor/a responsable d'una infracció

Comunicació de les dades de la persona responsable d'una multa de circulació o aparcamentCom puc tramitar-ho?

Presencial: Oficina d'Atenció Ciutadana -OAC- (Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)      Sol.licitar cita prèvia

Correu postal (Registre general - Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)Detall del tràmit

És el tràmit mitjançant el qual la persona titular d’un vehicle que hagi rebut la notificació d’una denúncia per una infracció que ella no ha comès pot comunicar les dades de la persona responsable.

Què cal fer si rebeu un acord d’inici d’ofici d’un expedient sancionador i no sou la persona que conduïa el vehicle en el moment de la infracció?
Heu d’identificar la persona que conduïa el vehicle.

A qui va dirigit aquest tràmit?
A persones físiques o jurídiques.

Requisits
Cal identificar clarament el número de denúncia, matrícula del vehicle i les dades de la persona presumpta responsable de la infracció, i que com a mínim han de ser: nom i cognoms, DNI i adreça completa.
No es pot identificar la persona conductora sense aportar-ne l’adreça, que ha de ser en territori espanyol.

Termini de presentació
20 dies naturals des de la recepció de la notificació de la denúncia o publicació denúncia en el BOP de Tarragona.

Observacions
- Tingueu en compte que, si efectueu el pagament amb descompte, el procediment finalitzarà i no s’atendrà la identificació.
- En cas que no faciliteu les dades completes de la persona conductora, o que no annexeu la documentació corresponent, l’òrgan instructor del procediment sancionador entendrà que no s’ha realitzat el tràmit correctament.
- La persona identificada disposarà d’un termini per pagar amb descompte a partir del moment que se li notifiqui la denúncia.Quin és el temps de tramitació?

Una vegada s’ha rebut la identificació de la persona conductora, es comproven les dades i, si tot és correcte, se li envia notificació de la denúncia (en aquest cas, el canvi de conductor no es comunica a la persona titular).
Però, quan hi ha mancances en la identificació de la persona conductora, és responsable de la sanció la persona titular del vehicle.Quina documentació he de presentar?

  • En cas que la persona conductora no figuri inscrita al Registre de Conductors i Infractors: fotocòpia del permís o llicència de conducció que habiliti la persona conductora a conduir a Espanya.
  • En cas d’empreses de lloguer de vehicles sense conductor a curt termini: fotocòpia del contracte d’arrendament on s’acredita el concepte de conductor de la persona que figura al contracte.
  • Quan la possessió del vehicle no correspongui al seu titular, i aquest fet es determini en resolució judicial o altre document públic: fotocòpia de la resolució judicial o altre document públic que acrediti aquest fet. (Es recorda que la persona titular del vehicle ha de regularitzar aquesta situació en el Registre de vehicles de la Direcció General de Trànsit.)

Normativa relacionada
- Llei 18/2009, de 23 de novembre, que modifica el text articulat de la Llei sobre Trànsit, Circulació de vehicles a motor i Seguretat viària.
- RDL 339/1990, de 2 de març, de la Llei de Trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària.Impresos relacionatsDepartament responsable

  • Multes
  • Guàrdia Urbana de Reus


Tràmits vinculatsCom puc accedir a tota la meva informació?

Li recomanem que accedeixi a la carpeta si està obligat o es vol relacionar electrònicament amb l'Ajuntament de Reus d'acord a la llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En aquest sistema, podrà trobar tota la informació i estat de les vostres dades, gestions, tràmits, comunicacions, expedients municipals, factures, etc. com a interessat si és:

Li recordem que qualsevol tràmit presencial en les oficines municipals és necessari prèviament sol·licitar cita prèvia.Ajuntament de Reus
Plaça del Mercadal · 43201 REUS
977 010 010 977 010 210
ajuntament@reus.cat