Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Catàleg de Tràmits

Cercador de Tràmits

Cèdula habitabilitat

Informació referent a per què serveix i on es tramita la cèdula d'habitabilitatDetall del tràmit

 La cèdula d’habitabilitat és necessària per:

- Transmetre un habitatge en venda, lloguer o cessió d’ús, en primera transmissió o en posteriors.
- Donar-se d’alta dels serveis d’aigua, electricitat, gas, telecomunicacions i altres serveis.
 
La cèdula d’habitabilitat és el document que garanteix el compliment dels nivells mínims d’habitabilitat exigibles als habitatges, tant de nova construcció (cèdula d’habitabilitat de nova ocupació) com usats (cèdula d’habitabilitat d’habitatges usats). Té el paper d’acreditar que un habitatge és apte per ser destinat a residència de les persones i té les condicions tècniques d’habitabilitat, segons la normativa vigent.
En el cas d’habitatges de nova construcció, a més, es verifica el compliment dels controls de qualitat obligatoris en la construcció d’habitatges.
Els locals, estudis, etc., no poden disposar de cèdula d’habitabilitat ja que no tenen la consideració d’habitatge.
La cèdula d’habitabilitat és un document vinculat a l’habitatge i independent de la propietat.
Té una vigència de 15 anys. Transcorregut aquest termini és obligat sol·licitar-ne una de nova.
La informació continguda en la cèdula és considerada vàlida i suficient sobre les condicions físiques de l’habitatge, a l’efecte de venda o arrendament.
En cas d’habitatges promoguts sota qualsevol règim de protecció pública, la qualificació definitiva substitueix la cèdula d’habitabilitat de primera ocupació.
  
Com puc tramitar-ho?
 Es pot tramitar de manera presencial, o bé, de manera telemàtica des de l’oficina virtual de tràmits (OVT) de la Generalitat de Catalunya. En aquest portal també hi trobareu tota la informació sobre els llocs on es pot tramitar presencialment.
Qui pot tramitar la cèdula?
El propietari, administrador o representant autoritzat.
 
On es troben els corresponents impresos de sol·licitud?
De nova ocupació
A la pàgina web de la Secretaria d’Habitatge, www.gencat.cat/habitatge (apartat d’impresos i formularis).
De segona ocupació o posteriors:
Cal dirigir-se als col·legis professionals d’arquitectes o bé d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l’edificació, per tal d’obtenir el corresponent certificat d’habitabilitat que incorpora la sol·licitud.
Aquesta informació es pot trobar a la pàgina web de la Secretaria d’Habitatge www.gencat.cat/habitatge (apartat Cèdules d’habitabilitat).
 
Quina documentació he de presentar?
Mirar alWeb de la Generalitat -Secretaria d’Habitatge, www.gencat.cat/habitatge (apartat d’impresos i formularis).
 
Quin és el temps de tramitació?
El termini per notificar l’atorgament o denegació de la cèdula d’habitabilitat és de 30 dies hàbils des de la data de la recepció en el registre de la sol·licitud amb la documentació completa.
 
Més informació sobre la cèdula d’habitabilitat i com obtenir-la, a l’oficina virtual de tràmits (OVT) de la Generalitat de Catalunya (www.gencat.cat).
 


Impresos relacionatsDepartament responsable

  • Cambra Oficial de la Propietat Urbana de Reus
  • Gremi constructors
  • Generalitat Catalunya - Departament de Medi Ambient
  • Consell Comarcal del Baix Camp


Com puc accedir a tota la meva informació?

Li recomanem que accedeixi a la carpeta si està obligat o es vol relacionar electrònicament amb l'Ajuntament de Reus d'acord a la llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En aquest sistema, podrà trobar tota la informació i estat de les vostres dades, gestions, tràmits, comunicacions, expedients municipals, factures, etc. com a interessat si és:Ajuntament de Reus
Plaça del Mercadal · 43201 REUS
977 010 010 977 010 210
ajuntament@reus.cat