Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Catàleg de Tràmits

Cercador de Tràmits

Certificat cadastral ( PIC )

Sol·licitud de certificat cadastral emès pel Punt d'informació cadastral ( PIC )Com puc tramitar-ho?

Presencial: SAIC (Cr. Sant Llorenç 25-43201 Reus)
      


Detall del tràmit

L’Ajuntament de Reus en col·laboració amb la Direcció General del Cadastre ha incorporat un servei per a la ciutadania anomenat PIC “Punt d’informació cadastral” a través del qual qualsevol persona pot obtenir certificacions cadastrals de dades protegides sense necessitat de desplaçar-se a la Direcció General. 

Consisteix en la sol·licitud per part de les persones interessades d’un document acreditatiu de les dades físiques, jurídiques o econòmiques que figurin als Cadastres immobiliaris rústics i urbans (referència cadastral, valor cadastral, titularitat i dades físiques).
 
Serveis que presta el PIC:
· Certificació electrònica pels titulars cadastrals de dades protegides relatives als béns immobles de la seva titularitat.
· Certificació negativa de béns immobles o de la circumstància de no figurar com a titular cadastral relativa a la pròpia persona sol·licitant.
 
Com puc tramitar-ho?
Telemàticament: al web del cadastre: http://www.sedecatastro.gob.es/
 
o bé:
Presencialment: a les oficines de: Servei d’Atenció i Informació al Contribuent (SAIC). c/ Sant Llorenç 25 43201 Reus.
Quina documentació he de presentar?
Si voleu accedir a dades cadastrals protegides, cal acreditar que sou:
· Per persones físiques, el titular cadastral (aportant el DNI)
· Persones jurídiques, un representant del titular cadastral (en cas de persones jurídiques, el sol·licitant ha d’acreditar que n’és el representant legal, aportant còpia de la documentació corresponent)
· Si és en representació de tercers, una persona autoritzada pel titular cadastral (cal aportar una autorització signada pel titular cadastral juntament amb una fotocòpia del DNI del titular cadastral).
 
Quin és el temps de tramitació?
Entrega immediata
 
Observacions:
- Comunitats de propietaris: el president de la comunitat és qui ostenta la representació de la mateixa. El càrrec haurà d’acreditar-se mitjançant presentació de l’acta de la junta de propietaris en la qual ha estat nomenat. L’administrador de la comunitat de propietaris pot sol·licitar el certificat sempre que tingui l’autorització del president de la comunitat.
 
- Herències: Els hereus no podran sol.licitar certificat de béns immobles del causant a través del PIC. Hauran d’acudir a la Direcció General de Cadastre Cr. Pere Martell, 38-40 (TARRAGONA).
 
Normativa relacionada
Resolució de 24 de novembre de 2008, de la Direcció General del Cadastre, per la qual s’aprova el règim de funcionament de la Seu Electrònica del Cadastre i dels Punts d’Informació Cadastral.


Quant costa fer el tràmit?

  • -Gratuït  


Departament responsable

  • Centre de Gestió Cadastral i Cooperació Tributària
  • Departament de Cadastre municipal


Com puc accedir a tota la meva informació?

Li recomanem que accedeixi a la carpeta si està obligat o es vol relacionar electrònicament amb l'Ajuntament de Reus d'acord a la llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En aquest sistema, podrà trobar tota la informació i estat de les vostres dades, gestions, tràmits, comunicacions, expedients municipals, factures, etc. com a interessat si és:Ajuntament de Reus
Plaça del Mercadal · 43201 REUS
977 010 010
977 010 210
ajuntament@reus.cat