Per motius de prestació de servei i per finalitats estadístiques, utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la instal·lació i ús. Per a més informació, consulteu la nostra política de galetes

No em tornis a mostrar
aquest missatge.

Advertencia, estàs visualitzant algunes parts traduides de forma automàtica.

Seu electrònica Reus

www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

Cercador de la Seu electrònica


Bonificació de l'IVTM per vehicle amb antiguitat mínima de 30 anys

Demanar la bonificació de l'impost de vehicles per a vehicles

qrcodetelemàtic presentialpresencial envelopecorreu postal

Online

Telemàtic amb identitat digital.

Presencial

  Només per persones físiques, en aplicació de l'article 14 de la llei 39/2015

SAIC (Cr. Sant Llorenç 25-43201 Reus)

Oficina d'Atenció Ciutadana -OAC- (Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)

Correu postal

  Només per persones físiques, en aplicació de l'article 14 de la llei 39/2015

Correu postal (Registre general - Pl. Mercadal, 1 - 43201 Reus)

Gaudiran d’una bonificació del 100% de la quota de l’impost:

A) Els vehicles històrics als quals fa referència el capítol I del Reglament de Vehicles Històrics, aprovat per Reial decret 1247/1995, de 14 de juliol, gaudiran d’una bonificació del 100% de la quota de l’impost.
En aquest supòsit, la bonificació s’aplicarà d’ofici per l’Ajuntament, sempre i quan els esmentats vehicles disposin de matrícula històrica davant el Registre públic de la Direcció General de Trànsit.

B) Els vehicles als que resultin d’aplicació les tarifes regulades en els apartats A i F del punt 2 de l’article 5é anterior sempre que reuneixin els següents requisits:
- Que tinguin una antiguitat mínima de 30 anys, comptats a partir de la data de la seva fabricació, si no es coneix, es prendrà com a tal la data de la primera matriculació, o, en el seu defecte, la data en què es va deixar de fabricar el corresponent model.
- Que disposi de la ITV i assegurança en vigor.
- Que el subjecte passiu estigui al corrent de pagament amb la Hisenda municipal i que tingui en el moment de la sol·licitud a nom seu com a mínim un vehicle subjecte i no exempt, o que gaudeixi d’alguna de les exempcions que es detallen en l’article 3 de la present ordenança.

Una vegada concedida, l’Ajuntament, d’ofici, revisarà periòdicament que es reuneixen els requisits exigits, a efectes de determinar la procedència de la continuïtat en el gaudiment de la bonificació.

C) Transitòriament, per l’any 2024, els vehicles que se’ls hagi concedit la bonificació del 100% de la quota de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica com a vehicle històric o vehicle amb una antiguitat mínima de vint-i-cinc anys amb anterioritat al 2024, continuaran gaudint de la bonificació sempre i quan reuneixin els requisits establerts en els apartats A i B anteriors.”

La bonificació no te efectes retroactius i manté la seva vigència mentre es mantinguin els requisits que la van motivar o fins la baixa definitiva del vehicle davant la Prefectura Provincial de Trànsit.

Normativa relacionada

Article 6è.1 de l’Ordenança fiscal número 4, reguladora de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica.

Capitol I del Reial Decret 1247/1995, de 14 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de Vehicles Històrics.

 

Quant costa fer el tràmit?

  • -Gratuït  

Especificacions tècniques dels documents enviats

Els documents enviats telemàticament per les persones interessades han de complir les especificacions tècniques indicades en aquest document.



Impresos relacionats



Departament responsable

  • Gestio tributaria



Ajuda'ns a millorar!

La teva opinió és molt important, el que fem és per tu i ens pots ajudar, valorant la nova carpeta ciutadana i aportant els teus suggeriments.

Fes la teva valoració